עמוד הבית
      אודות התערוכה

זמן אמת
אמנות בישראל 2008 -1998

..................................................................................................................................................................
בפרויקט "שישים שנות אמנות בישראל" שותפים שישה מוזיאונים גדולים ברחבי הארץ; כל אחד מהם קיבל עליו את המשימה להציג את העשייה האמנותית בעשור אחד בתולדות המדינה. התערוכה במוזיאון ישראל סוקרת את העשור האחרון, ומוצגות בה עבודות בציור, בפיסול, בצילום, בווידאו ובמיצב, ובהן כאלה שנעשו במיוחד לתערוכה. כולן נוצרו בידי אמנים שפרצו בעשור זה למוקד זירת האמנות וביטאו הלך רוח חדש ושונה מששרר בעשורים הקודמים.

חרדה מפני אסון כלל עולמי וכמיהה למילוט אל מחוזות רחוקים – אמיתיים או מדומיינים – מאפיינות רבות מהעבודות בתערוכה. ביצירות שונות מתבטאת כמיהה זו בעיסוק בעולמות מיתולוגיים, במרחבים פנטסטיים ובנוף ראשוני ופראי. על-פי-רוב המציאות המקומית המיידית נעדרת מהיצירות, ואלה שנוכח בהן ההקשר המקומי מתבוננות במציאות הישראלית במעין מבט-על, הממיר את הזמן העכשווי, הפוליטי הישיר, בזמן מיתי; או שהן חושפות זרמים תת-קרקעיים אפלים הרוחשים מתחת לפני השטח.

רמת גימור גבוהה ומוקפדת ושימוש במדיות חדשות הם מהמאפיינים המרכזיים של האמנות בשנים האחרונות בארץ ובעולם. לאלה מצטרפים תאטרליות, יופי פתייני ויצירה בממדים גדולים – אף הם בארץ ומחוצה לה – המעניקים חוויה רגשית וחזותית רבת-עוצמה. דומה אפוא שבעשור זה היטשטשו הגבולות, וכי האמנות הנוצרת כאן פועלת יותר ויותר במרחב הבינלאומי בזמן אמת.

אודות התערוכה
חזיונות אחרית וראשית
עבודות נבחרות
התערוכה