לעמוד הבית

על התערוכה  |  תודות ומזכים  |  עמוד הבית  |  English
לחצו להגדלת התמונהלחצו להגדלת התמונה לחצו להגדלת התמונהלחצו להגדלת התמונה
יהודית סספורטס: שבעה חורפים

יער, ביצות, שאריות צמחייה, מגנטים, סירה, פסנתר ותריס, לוחות ומקלות נסחפים-נאספים יחד במיצב "שבעה חורפים". כמו שיוט בזרם התודעה, התנועה בתערוכה עוברת אסוציאטיווית בין אובייקטים ודימויים, בין זמנים ובין מקומות. מזמן חיים אישי - מעריסת הילדות של יהודית סספורטס, שהיא יצרה לפני יותר מעשרים שנה, דרך עבודות משמעותיות מפרקים שונים בביוגרפיה האמנותית שלה - ועד לזמן א-היסטורי המרומז במראות של עידן קדום, קר ולח שהיא רושמת. גם הגאוגרפיה המקופלת במיצב משתרעת על פני מרחבים גדולים: מסדנת הנגרייה של אבי האמנית באשדוד, דרך הסטודיו שלה בברלין ונופי ביצה בצפון-מערב גרמניה, ועד לנופי תודעה פנימיים הממפים זיכרון ושכחה.

בתוך אלה בולטים העיגול והקו. עיגולים שבים ומשתכפלים כאדוות, כגלי הדף, כסימני מטרה, כאישונים או כחריצים בתקליט ויניל ישן. הקווים האנכיים, כעין נטיפים, מוטלים או נושרים כמחטים ומזכירים דוּקים, קווי ססמוגרף, צינורות, סימני ברקוד, רישומים של סורק או כפשוטם: קווים כביטוי הרישומי הבסיסי ביותר.

שיאו של המיצב בעבודת וידיאו חדשה "מערבולת של היפרדות/פילוג", שכמו קורעת חלון בחלל התערוכה ופותחת לה מרחב נוסף. פסלים ורישומים הלקוחים מן המיצב מרחפים באוויר נטולי כח כבידה, קירות נסוגים ומציאות תת-קרקעית – ממשית ומטפורית – עולה וגואה. המיצב, כפי שהוא נראה בעבודת הווידאו, הופך לאל-מקום ומתרחש מחוץ לזמן, כמו הזיה או דימוי המוקרנים על פנים העפעפיים, המערבולת, מעין חור שחור, מפעילה את המיצב ובסחרורה הסוחף מאיימת להטביע את הכול.

סספורטס מגלה ומכסה, מושכת את הצופים וחושפת לפניהם מציאות אישית מאוד אבל עושה זאת בקידוד ובהצפנה. בעבודתה היא מבקשת לתת צורה למה שהעין אינה יכולה לראות: למה שמתחת לעור, מעבר לקיר, במעבה האדמה או בתוך הראש. הדברים אינם כפי שהם נראים, תפיסת המציאות שלנו היא לעולם חלקית, ופענוח היצירה הוא מעשה שאינו נשלם.

יהודית סספורטס, נולדה ב-1969 ופועלת בתל-אביב ובברלין.

צילום: יגאל פארדו Yigal Pardo
זכויות יוצרים: מוזיאון ישראל, ירושלים

למאגר התערוכות, מוזיאון ישראל | מוזיאון ישראל, ירושלים | כל הזכויות שמורות © מוזיאון ישראל, ירושלים 1995-
To The Israel Museum Exhibitions Online | The Israel Museum, Jerusalem