עם צאת גיליון מס' 9 של "פלטפורמה", תחילת שנת תשע"ה, ערב יום-הכיפורים, אנחנו מציינות שנתיים להיווסדו של כתב-העת. "פלטפורמה" נוסד מתוך רצון וצורך לקיים שיח ער בנושא חינוך לאמנות וחינוך מוזיאלי.
במהלך העבודה על הכנת הגיליון תהינו כיצד להתייחס ל"צוק איתן". טלי גביש כתבה למדור "הקשרים" על מערך ההדרכות העצמאיות של חיילי צה"ל במוזיאון ישראל. היא משוחחת עם הקצין ש', שאומר: "צה"ל הוא אחד הארגונים החינוכיים המשמעותיים שקיימים היום בחברה הישראלית". האם אמירה זו משקפת מציאות או שהיא דעה פרטית? בחברה שמתחולל בה מאבק בלתי פוסק על חלוקת משאבים בין תקציב הביטחון לתקציב החינוך, זו שאלה שיש להרהר בה ולחקור אותה.
במדור "זווית אישית" מופיע "מול אפרודיטה" של רוני סומק, שיר המשקף את עוצמתו של שיעור אמנות – זכרון שיעור משמעותי שהעביר האמן רפי לביא למשורר.
במדור "אנשים" מתארחת מורן שוב. בכתיבתה האישית היא משתפת אותנו במחשבות על אמנות ובאופן שבו היא ניגשת לאצירת תערוכות. היא מספרת על תערוכה שאצרה לפני כשנתיים, שנקראה "קול ההמון", והיתה מורכבת מעבודות בצבע אדום, למעט עבודה אחת, ירוקה. בתוך ההמון, טוענת שוב, יש מקום גם לקול היחיד הפועל בחברה, חותר כנגד הזרם ונלחם כדי להשמיע את קולו.
במדור "מיזמים" מעלה נטלי לוין את השאלה מתי פעולה חברתית הופכת לאמנות ומה המשמעות הנלווית להגדרות של פעולות כאלה. לוין מביאה שלושה סיפורים משלוש ערים שונות.
במדור "הפעלות", של ליהיא ספיר, דמויות מציורים ניתנות לילדים כמגזרות נייר. הילדים כותבים עבורן טקסטים ומביימים הצגות. ניתנת להם אפשרות להיטמע בתוך יצירות האמנות, לחיות בעולמות בדיוניים, ועם זאת לפעול בעולם ולהשפיע עליו.
במדור "דילמות" מופיעה כתבתה של אלה רגב, שהתלוותה לקבוצת ילדים בהדרכת מיכל קרר, בתערוכה "פנים אל פנים: המסכות העתיקות בעולם".
כוחו של מוזיאון הוא ביכולת לאצור מגוון גדול של תערוכות בנושאים רבים ולקרב אנשים מכל קצוות החברה, בני כל הגילים, לסוגים שונים של אמנות שנוצרו והתפתחו במהלך אלפי שנים בחברות וציביליזציות שונות. אנחנו שמחות להגיש לכם את הגיליון הנוכחי ומזמינות אתכם, קוראות וקוראים, אנשי ונשות חינוך, להצטרף ולקחת חלק בשיח.
אוקטובר 2014
אוקטובר 2014

1 Comment
anita says:
31/10/14 @ 17:50
אני מברכת אותכם על המגזין המצוין שהוצאתם לאוויר. מפעל חשוב זה עוסק באמנות מכל היבטיה הרבים. לא קראתי כזה מגזין בעברית שמתמיד במאמרים מרתקים. יישר כוח. אני מציעה לתרגם ולהפיץ בארצות הברית אשר שם החינוך והאמנות במיטבם.