שלום רב,

גיליון החורף של "פלטפורמה" עוסק בחללים אלטרנטיביים, הפועלים מחוץ לעולם המוכר של המוזיאונים והגלריות ומציעים חוויית ההתבוננות באמנות מזווית חדשה.

במדור "הקשרים" מיכל מור מציגה שלל פרויקטים אוצרותיים המשלבים מדע, מחקר ואמנות בקמפוסים של האוניברסיטה העברית. ד"ר אסף רולף בן-שחר וד"ר לילך אברמסקי-ארזי מתארים את אופייה הייחודי של תערוכת אמנות העוסקת בחרדה וממוקמת בחלל התחנה המרכזית החדשה בתל אביב.

במדור "דילמות" מוצג תיעוד של דיון מרתק בוועדת החינוך השנתית, ובו נציגי מחלקות חינוך ממספר מוזיאונים בוחנים את גבולות החופש הניתנים למדריך במוזיאון ואת הקשיים העולים סביב פעולות הפרשנות וההדרכה במרחב המוזיאלי.
במדור "מיזמים" נטע מייזלס מספר על "המפעל" – הפרויקט הנוכחי של "בית ריק" במבנה נטוש בלב ירושלים, ובו משתלבת גישה קולקטיבית עם פעילות אמנותית הפתוחה לציבור הרחב.

במדור "הפעלות" ליהיא ספיר מציעה להתבונן במרחבי הקניון והסופרמרקט בכלים מעולם המוזיאולוגיה ולבחון את הקשר ההדדי בין תרבות הצריכה והמסחר לבין עולם האמנות.
במדור "אנשים" ד"ר אלי ברודרמן משוחח עם יעקב דורצ'ין, המנהל האמנותי של בית הספר לאמנות "בסיס", שאף הוא מציע אלטרנטיבה ללימודי אמנות. דורצ'ין מספר על תכנית הלימודים הייחודית, על סכנת הבורות ועל הציניות הפוליטית בעולם האמנות.

קריאה נעימה וחורף חם!
מערכת "פלטפורמה"

כתיבת תגובה